innovatief woonconcept


32 studio’s

Opdrachtgever
Frank van Jaarsveld
Plaats
Houten
Jaar
2014
Programma
Wonen
Status
Afgerond
Grootte
1440 m2

Gallerij

omschrijving

Aan de Albers Pistoriusweg te Houten hebben wij samen met Frank van Jaarsveld een plan uitgewerkt voor 32 studio’s. De studio’s van ieder ca. 30m2 woonoppervlak zijn steeds met 4 gekoppeld in 1 cluster. De 8 clusters zijn verspreid geplaatst in een semi-openbaar park. De gemeenschappelijke verkeersruimten zijn nu niet een hal en trappenhuis, zoals bij een traditioneel woongebouw, maar nu een landschappelijk ingericht park. En dat maakt dit woonconcept al heel uniek. Daarnaast is op een heel slimme manier omgegaan met het ruimtegebruik, waardoor de relatief klein klinkende 30m2, in de praktijk eigenlijk heel ruim blijkt te zijn.

 

 

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee