Nieuwbouw bedrijfspand


bloX21

Opdrachtgever
IP Concept
Plaats
Houten
Jaar
2018
Programma
Bedrijfspand
Status
Schetsfase
Grootte
1590 m2

Gallerij

omschrijving

Op voorzieningengebied De Kruisboog (naast het ook door mij ontworpen hospice Kromme Rijnstreek) is Ip concept voornemens om een nieuw bedrijfsverzamelgebouw te realiseren voor de wat kleinere (startende) bedrijven die sport of zorg gerelateerd zijn.

Hiervoor heb ik een gebouw ontworpen dat uitgaat van een grid van steeds 5×5 meter. Dit maakt een logische verdeling van units mogelijk. De vorm van het kavel, echter, zorgt ervoor dat ruimten in het midden geen daglicht zouden krijgen en ook lastig te ontsluiten zijn. Daarom is er een doorgang/ corridor gemaakt door het gebouw heen. Op de verdieping is dit ook gedaan, maar dan 90 graden gedraaid. in het midden ontmoeten deze twee doorgangen elkaar en ontstaat een vide. Op deze plek zijn de stijgpunten gesitueerd.

Alle units zijn door de doorgangen en verspringende gevels voorzien van een eigen buitenruimte die door de inrichting ervan het pand een groene en vriendelijke uitstraling geeft. Het afwerkingsniveau zal vanwege de locatie en de beoogde kopers hoogwaardig zijn. De units zijn nu in verkoop gegaan. Bij interesse kunt u contact opnemen met Bram Alblas van Ip concept: 030-6384956. Of u gaat naar zijn website: http://www.ipconcept.nl/contact/