Nieuwbouw


Woning Tull en ’t Waal

Opdrachtgever
particulier
Plaats
Tull en 't Waal
Jaar
2006
Programma
Wonen
Status
Afgerond
Grootte
150 m2

30Gallerij

omschrijving

Bestemmingsplan schrijft in dit gebied woningen van 1 laag met een kap voor, terwijl opdrachtgever liever een bungalow wilde. Om aan beide vragen te voldoen, heb ik het dak als een duidelijk aanwezige “lijn” in de gevel gemaakt. Het dak begint als rechte lijn die halverwege omhoog knikt en daarna weer als rechte lijn door gaat. Hierdoor is het merendeel van de woning voorzien van een plat dak, en is de daadwerkelijke kapvorm relatief klein. Om dit effect te versterken zijn de gesloten delen van de gevels als rechte vlakken uitgevoerd die los gehouden zijn van het dak. Het dak lijkt te zweven en wordt hierdoor nog prominenter. Door de wanden bij de hoekpunten door te laten steken en het dak te voorzien van grote overstekken, worden de binnenruimten visueel vergroot en ontstaat een mooie en gelijkmatige overgang tussen binnen en buiten.

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee