Zalencentrum De Roskam

Opdrachtgever
De Roskam
Plaats
Houten
Jaar
2017
Programma
Horeca
Status
Afgerond
Grootte
500 m2

Gallerij

omschrijving

Nadat enkele jaren geleden het restaurant aan de voorzijde van De Roskam verbouwd en gerenoveerd waren, was nu de beurt aan de zalen erachter. Daarbij zou de grote zaal, die middels paneelwanden in kleinere delen gesplitst kon worden, voorzien worden van een vaste scheidingswand waardoor een grotere, en een kleinere zaal ontstond.

Door de vaste scheidingswand kan er niet meer 1 grote ruimte gemaakt worden, en daardoor kunnen beide zalen een heel andere uitstraling krijgen. Voor de voorste ruimte, De Receptie, is de sfeer van het restaurant en bierlokaal zoveel mogelijk doorgezet. In de achterste zaal, De Brouwerij, is de uitstraling veel zakelijker. Op deze manier kan ingespeeld worden op verschil in gebruik.

Het ontwerp van het restaurant en bierlokaal kenmerkt zich voornamelijk door het in zicht brengen van het oorspronkelijke rijksmonument. Zo min mogelijk afwerkingen zorgen ervoor dat de oude materialen volledig zichtbaar zijn. Dit principe is doorgezet in de nieuwe zalen. Daarbij dragen met name het dak (metselwerk) met de oude stalen vakwerkspanten bij aan de sfeer en uitstraling van de zalen.

 

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee