Category


Brandweer

brandweer Elst

Gallerij omschrijving Voor de nieuwe brandweerpost in Elst heb ik meegedaan aan de prijsvraag. Omdat de locatie van de nieuwe post op de grens van dorp en natuur ligt, heb ik het landschap conceptueel opgetild waardoor er ruimte ontstaat voor de brandweerpost. 1 zijde van het gebouw is hierdoor een schuin dak dat over gaat..

brandweer Renswoude

Gallerij omschrijving In eerste instantie werd ik gevraagd om een plan te maken voor het verbouwen van de huidige brandweerpost. Deze post moest uitgebreid worden met een extra stallingsruimte en nieuwe kleedruimten. Ook bij deze post zou de verbouw ervoor zorgen dat deze weer voldoet aan hedendaagse ARBO-eisen.   Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub..

brandweer Driebergen

Gallerij omschrijving De brandweerpost in Driebergen is altijd ondergebracht in het gemeentehuis van gemeente Driebergen. Na het samenvoegen van gemeenten tot gemeente Utrechtse Heuvelrug, is dit pand gebruikt door andere huurders. Binnenkort gaat een deel van het oude gemeentehuis gesloopt worden en maakt het plaats voor een nieuw appartementencomplex. Hoewel de bestaande brandweerpost behouden blijft,..

brandweer Nieuwegein

25Gallerij omschrijving De nieuwe brandweerpost in Nieuwegein-zuid komt op dezelfde plek als de reeds aanwezige post. Conceptueel is deze post opgebouwd als een houten doos waar openingen in zijn gemaakt voor de deuren van de stallingsruimte en kleedruimten en ramen voor de instructieruimte. Om extra ruimte voor de kleedruimte te maken, is er een extra..

brandweer Bunnik

Gallerij omschrijving Omdat de oude brandweerpost in Bunnik dusdanig verouderd was, is hier gekozen voor een volledige nieuwe post. Daarbij moest het bebouwingsvlak wel precies even groot als bij de oude situatie. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan schrijven hier bebouwing voor van 1 laag met een kap. Materialen moeten metselwerk en een pannendak zijn. Een..

brandweer Werkhoven

Gallerij omschrijving De bestaande brandweerpost in Werkhoven was toe aan een opknapbeurt. Hierbij zou dan tevens gezorgd worden voor een diepere stallingsruimte waardoor de aanhangwagen voor de rietendak bestrijding achter de bluswagen gestald kan worden. De instructieruimte was al op hoog niveau afgewerkt door het brandweerkorps zelf, maar daar heb ik een raam t.b.v. zicht..

Brandweer Schalkwijk

Gallerij omschrijving De reeds aanwezige brandweerpost in Schalkwijk was te klein en bovendien voldeed de post niet aan enkele Arbo-eisen. Derhalve moest de post uitgebreid worden met een kleedruimte en een goede instructieruimte. Omdat de bouwvlek van de post uitbreiding op de begane grond niet toe liet, moest er naar boven toe uitgebreid worden. Om..