Category


Nieuwbouw

Transito

Gallerij omschrijving Aan de Lange Schaft te Houten heb ik dit bedrijfsverzamelgebouw ontworpen. Door het gehele terrein op te delen in twee doorgangen met langs elke doorgang steeds 8 units, was het totale gebouw van 16 eenheden in twee fasen te bouwen. Dit zorgde ervoor dat al eerder het punt gevonden werd waarop gebouwd kon..

appartementen Hilversum

Gallerij omschrijving T.b.v. een nieuw te bouwen appartementengebouw in het centrum van Hilversum, is mij gevraagd om mee te doen aan een prijsvraag. Hiervoor heb ik een plan gemaakt waarbij de parkeervoorziening in een half verdiepte laag onder het gebouw wordt gerealiseerd. Daarboven komen ca. 32 startersappartementen. De locatie ligt in een bocht, waardoor de..

bloX21

Gallerij omschrijving Op voorzieningengebied De Kruisboog (naast het ook door mij ontworpen hospice Kromme Rijnstreek) is Ip concept voornemens om een nieuw bedrijfsverzamelgebouw te realiseren voor de wat kleinere (startende) bedrijven die sport of zorg gerelateerd zijn. Hiervoor heb ik een gebouw ontworpen dat uitgaat van een grid van steeds 5×5 meter. Dit maakt een..

bedrijfspand Meerpaal

Gallerij omschrijving Nieuwbouw bedrijfsverzamelpand op bedrijventerrein De Meerpaal (Zeilschip) te Houten. Het pand is opgesplitst in twee delen en huisvest 21 bedrijfsunits met verschillende grootte. Daarbij kunnen kopers zelf kiezen om de ruimte voor een deel, of helemaal te voorzien van een verdiepingsvloer. De voorzijde van het gebouw is de zichtzijde en daaraan worden hogere..

Bedrijfspand Zaltbommel

Gallerij omschrijving T.b.v. de verkoop van een bedrijfskavel in Zaltbommel, heb ik een paar ontwerpvarianten gemaakt voor de bebouwingsmogelijkheden van dit kavel.   Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee      

Woning Wijk bij Duurstede

Gallerij omschrijving Deze woning is omwille van budget en pve van de opdrachtgever klein, compact en eenvoudig gehouden. Een heldere en traditionele vorm die toch heel eigentijds oogt doordat hetzelfde materiaal is toegepast voor gevels en daken. Grote sneden voor entree, deuren en ramen doorklieven het basisvolume. Deze sneden vergroten het contact met buiten. Ondanks..

Restaurant en kantoren

Gallerij omschrijving In 2013 heb ik een schetsontwerp/ conceptplan gemaakt voor de nieuwbouw van een groot multifunctioneel gebouw. Op de begane grond zou een groot wokrestaurant gevestigd worden en op de verdiepingen zou plaats zijn voor ca. 3000 m2 kantoorruimte.   Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee    

Woning Leusden

Gallerij omschrijving In 2013 werd ik gevraagd om voor potentiële kopers van bouwkavels in een nieuwe woonwijk in Leusden een voorbeeldwoning te ontwerpen. Hierbij is dus niet specifiek ontworpen voor een opdrachtgever, maar is eigenlijk alleen de bouwvoorschriften voor deze kavels als uitgangspunt aangehouden. Het idee van deze woning is om een archetypische woonvorm als..

StarboX

Gallerij omschrijving In Houten zijn er relatief weinig garages aan huis. Derhalve zijn er vrij veel mensen die op zoek zijn naar ruimte voor extra bergmogelijkheid of voor het stallen van hun oldtimer, camper of motor. Dit garageboxencomplex zou hierin kunnen voorzien. De boxen zijn ca. 10 meter diep en steeds 3,6 meter breed. Door..

The Dome

Gallerij omschrijving Al vanaf 2006 was ik samen met initiatiefnemer Dick Jacobs op zoek naar een locatie in Houten voor een nieuwe sporthal voor met name de plaatselijke handbalvereniging. Dick en ik kennen elkaar ook van het handballen en wilden graag het tekort aan goede trainings- en wedstrijdfaciliteiten oplossen met een nieuwe hal. Uiteindelijk bleek..