Category


Schetsplan

woning Aruba

Gallerij omschrijving Als eerste stap in het komen tot het ontwerp van een nieuwe woning op Aruba, heb ik een massastudie gemaakt van drie heel verschillende conceptuele benaderingen van deze ontwerpopgave. Op basis hiervan kan een goede keuze gemaakt worden welke optie het beste aan sluit bij de wensen van de klant. Bij alle varianten..

appartementen Hilversum

Gallerij omschrijving T.b.v. een nieuw te bouwen appartementengebouw in het centrum van Hilversum, is mij gevraagd om mee te doen aan een prijsvraag. Hiervoor heb ik een plan gemaakt waarbij de parkeervoorziening in een half verdiepte laag onder het gebouw wordt gerealiseerd. Daarboven komen ca. 32 startersappartementen. De locatie ligt in een bocht, waardoor de..

bloX21

Gallerij omschrijving Op voorzieningengebied De Kruisboog (naast het ook door mij ontworpen hospice Kromme Rijnstreek) is Ip concept voornemens om een nieuw bedrijfsverzamelgebouw te realiseren voor de wat kleinere (startende) bedrijven die sport of zorg gerelateerd zijn. Hiervoor heb ik een gebouw ontworpen dat uitgaat van een grid van steeds 5×5 meter. Dit maakt een..

bedrijfspand Meerpaal

Gallerij omschrijving Nieuwbouw bedrijfsverzamelpand op bedrijventerrein De Meerpaal (Zeilschip) te Houten. Het pand is opgesplitst in twee delen en huisvest 21 bedrijfsunits met verschillende grootte. Daarbij kunnen kopers zelf kiezen om de ruimte voor een deel, of helemaal te voorzien van een verdiepingsvloer. De voorzijde van het gebouw is de zichtzijde en daaraan worden hogere..

Bedrijfspand Zaltbommel

Gallerij omschrijving T.b.v. de verkoop van een bedrijfskavel in Zaltbommel, heb ik een paar ontwerpvarianten gemaakt voor de bebouwingsmogelijkheden van dit kavel.   Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee      

Woning Wijk bij Duurstede

Gallerij omschrijving Deze woning is omwille van budget en pve van de opdrachtgever klein, compact en eenvoudig gehouden. Een heldere en traditionele vorm die toch heel eigentijds oogt doordat hetzelfde materiaal is toegepast voor gevels en daken. Grote sneden voor entree, deuren en ramen doorklieven het basisvolume. Deze sneden vergroten het contact met buiten. Ondanks..

StarboX

Gallerij omschrijving In Houten zijn er relatief weinig garages aan huis. Derhalve zijn er vrij veel mensen die op zoek zijn naar ruimte voor extra bergmogelijkheid of voor het stallen van hun oldtimer, camper of motor. Dit garageboxencomplex zou hierin kunnen voorzien. De boxen zijn ca. 10 meter diep en steeds 3,6 meter breed. Door..

Appartementen Wallerweg

Gallerij omschrijving Voor de voormalige eigenaar van een kavel aan de burg. Wallerweg te Houten, heb ik een voorstel gedaan voor een nieuw te bouwen appartementengebouw. Uitgangspunt voor mij was het bieden van woonruimte voor de groep 50+ers die tijdens de eerste groeispurt van Houten hier zijn komen wonen. Zij zijn nog vitaal genoeg, maar..

Krullelaan Zeist

Gallerij omschrijving Op dit moment staat er een karakteristiek-historisch pand op de hoek van de Krullelaan en de 2e Hoge weg te Zeist. Daarachter staan enkele garageboxen die nu als  werkplaats en opslag worden gebruikt. Eigenaar van deze panden wil deze herontwikkelen tot woningen. Ik heb hiervoor een plan gemaakt waarbij bestaande bebouwing zoveel mogelijk..

brandweer Elst

Gallerij omschrijving Voor de nieuwe brandweerpost in Elst heb ik meegedaan aan de prijsvraag. Omdat de locatie van de nieuwe post op de grens van dorp en natuur ligt, heb ik het landschap conceptueel opgetild waardoor er ruimte ontstaat voor de brandweerpost. 1 zijde van het gebouw is hierdoor een schuin dak dat over gaat..