Category


Verbouw

brandweer Renswoude

Gallerij omschrijving In eerste instantie werd ik gevraagd om een plan te maken voor het verbouwen van de huidige brandweerpost. Deze post moest uitgebreid worden met een extra stallingsruimte en nieuwe kleedruimten. Ook bij deze post zou de verbouw ervoor zorgen dat deze weer voldoet aan hedendaagse ARBO-eisen.   Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub..

brandweer Driebergen

Gallerij omschrijving De brandweerpost in Driebergen is altijd ondergebracht in het gemeentehuis van gemeente Driebergen. Na het samenvoegen van gemeenten tot gemeente Utrechtse Heuvelrug, is dit pand gebruikt door andere huurders. Binnenkort gaat een deel van het oude gemeentehuis gesloopt worden en maakt het plaats voor een nieuw appartementencomplex. Hoewel de bestaande brandweerpost behouden blijft,..

brandweer Werkhoven

Gallerij omschrijving De bestaande brandweerpost in Werkhoven was toe aan een opknapbeurt. Hierbij zou dan tevens gezorgd worden voor een diepere stallingsruimte waardoor de aanhangwagen voor de rietendak bestrijding achter de bluswagen gestald kan worden. De instructieruimte was al op hoog niveau afgewerkt door het brandweerkorps zelf, maar daar heb ik een raam t.b.v. zicht..

Brandweer Schalkwijk

Gallerij omschrijving De reeds aanwezige brandweerpost in Schalkwijk was te klein en bovendien voldeed de post niet aan enkele Arbo-eisen. Derhalve moest de post uitgebreid worden met een kleedruimte en een goede instructieruimte. Omdat de bouwvlek van de post uitbreiding op de begane grond niet toe liet, moest er naar boven toe uitgebreid worden. Om..

Bij Teus

Gallerij omschrijving Vroeger stond hier een woning (gemeentelijk monument) met daarnaast een autowerkplaats met benzinestation. Nadat de eigenaren waren gestopt met het bedrijf, kwam het pand in de verkoop en werd het gekocht door mijn opdrachtgever met het idee hier een restaurant te vestigen. Dit bleek uiteindelijk nog niet zo eenvoudig. Maar na ca. 5..

Zalencentrum De Roskam

Gallerij omschrijving Nadat enkele jaren geleden het restaurant aan de voorzijde van De Roskam verbouwd en gerenoveerd waren, was nu de beurt aan de zalen erachter. Daarbij zou de grote zaal, die middels paneelwanden in kleinere delen gesplitst kon worden, voorzien worden van een vaste scheidingswand waardoor een grotere, en een kleinere zaal ontstond. Door..