Category


Wonen

woning Aruba

Gallerij omschrijving Als eerste stap in het komen tot het ontwerp van een nieuwe woning op Aruba, heb ik een massastudie gemaakt van drie heel verschillende conceptuele benaderingen van deze ontwerpopgave. Op basis hiervan kan een goede keuze gemaakt worden welke optie het beste aan sluit bij de wensen van de klant. Bij alle varianten..

appartementen Hilversum

Gallerij omschrijving T.b.v. een nieuw te bouwen appartementengebouw in het centrum van Hilversum, is mij gevraagd om mee te doen aan een prijsvraag. Hiervoor heb ik een plan gemaakt waarbij de parkeervoorziening in een half verdiepte laag onder het gebouw wordt gerealiseerd. Daarboven komen ca. 32 startersappartementen. De locatie ligt in een bocht, waardoor de..

Woning Wijk bij Duurstede

Gallerij omschrijving Deze woning is omwille van budget en pve van de opdrachtgever klein, compact en eenvoudig gehouden. Een heldere en traditionele vorm die toch heel eigentijds oogt doordat hetzelfde materiaal is toegepast voor gevels en daken. Grote sneden voor entree, deuren en ramen doorklieven het basisvolume. Deze sneden vergroten het contact met buiten. Ondanks..

Woning Leusden

Gallerij omschrijving In 2013 werd ik gevraagd om voor potentiële kopers van bouwkavels in een nieuwe woonwijk in Leusden een voorbeeldwoning te ontwerpen. Hierbij is dus niet specifiek ontworpen voor een opdrachtgever, maar is eigenlijk alleen de bouwvoorschriften voor deze kavels als uitgangspunt aangehouden. Het idee van deze woning is om een archetypische woonvorm als..

Appartementen Wallerweg

Gallerij omschrijving Voor de voormalige eigenaar van een kavel aan de burg. Wallerweg te Houten, heb ik een voorstel gedaan voor een nieuw te bouwen appartementengebouw. Uitgangspunt voor mij was het bieden van woonruimte voor de groep 50+ers die tijdens de eerste groeispurt van Houten hier zijn komen wonen. Zij zijn nog vitaal genoeg, maar..

Krullelaan Zeist

Gallerij omschrijving Op dit moment staat er een karakteristiek-historisch pand op de hoek van de Krullelaan en de 2e Hoge weg te Zeist. Daarachter staan enkele garageboxen die nu als  werkplaats en opslag worden gebruikt. Eigenaar van deze panden wil deze herontwikkelen tot woningen. Ik heb hiervoor een plan gemaakt waarbij bestaande bebouwing zoveel mogelijk..

woning Amersfoort

24Gallerij omschrijving Deze nieuwe woning is midden in het bos gebouwd. Opdrachtgever vroeg om privacy aan de voorzijde, maar maximaal contact met buiten aan de achterzijde. Om toch voldoende daglicht aan de voor- en linker zijgevel binnen te krijgen, zijn er hoge ramen gemaakt, net onder de verdiepingsvloer. Het licht gekleurde blok van de verdieping..

Woning Tull en ’t Waal

30Gallerij omschrijving Bestemmingsplan schrijft in dit gebied woningen van 1 laag met een kap voor, terwijl opdrachtgever liever een bungalow wilde. Om aan beide vragen te voldoen, heb ik het dak als een duidelijk aanwezige “lijn” in de gevel gemaakt. Het dak begint als rechte lijn die halverwege omhoog knikt en daarna weer als rechte..

32 studio’s

Gallerij omschrijving Aan de Albers Pistoriusweg te Houten hebben wij samen met Frank van Jaarsveld een plan uitgewerkt voor 32 studio’s. De studio’s van ieder ca. 30m2 woonoppervlak zijn steeds met 4 gekoppeld in 1 cluster. De 8 clusters zijn verspreid geplaatst in een semi-openbaar park. De gemeenschappelijke verkeersruimten zijn nu niet een hal en trappenhuis, zoals..