Nieuwbouw brandweerpost
Nieuwegein-Zuid

Conceptueel is deze post opgebouwd als een houten doos waar openingen in zijn gemaakt voor de deuren en ramen.

Nieuwbouw brandweerpost in Nieuwegein-Zuid

De nieuwe brandweerpost in Nieuwegein-zuid komt op dezelfde plek als de reeds aanwezige post. Conceptueel is deze post opgebouwd als een houten doos waar openingen in zijn gemaakt voor de deuren van de stallingsruimte en kleedruimten en ramen voor de instructieruimte.

Om extra ruimte voor de kleedruimte te maken, is er een extra blok toegevoegd aan het concept. Om deze een afwijkende uitstraling te geven, is deze uitgevoerd in beton. In dit blok wordt het woord “brandweer” verdiept aangebracht.

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter