Ontwerp brandweerpost
Elst

De locatie van de nieuwe post ligt op de grens van dorp en natuur, door het landschap conceptueel op te tillen, ontstaat ruimte voor de brandweerpost.

Ontwerp brandweerpost in Elst

Voor de nieuwe brandweerpost in Elst heb ik meegedaan aan de prijsvraag. Omdat de locatie van de nieuwe post op de grens van dorp en natuur ligt, heb ik het landschap conceptueel opgetild waardoor er ruimte ontstaat voor de brandweerpost. 1 zijde van het gebouw is hierdoor een schuin dak dat over gaat in het talud en op die manier op gaat in het landschap.

Aan de andere kant is het gebouw geopend naar het dorp en is de industriële materialisering te zien. Ook deze post is zo transparant mogelijk gehouden waardoor je van buitenaf de blusvoertuigen kunt zien.

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter