Verbouw en renovatie restaurant
De Roskam Houten

Eigenlijk is dit rijksmonument van zichzelf al heel mooi en bijzonder. Ik heb bij het interieurontwerp daarom zoveel mogelijk de oude, oorspronkelijke materialen zichtbaar gemaakt.

Verbouw en renovatie restaurant De Roskam Houten

De opdracht voor de verbouwing van de Roskam bestond uit meerdere delen. Allereerst moest het dak van dit rijksmonument gerenoveerd worden. Het oude dak was nog ongeïsoleerd en veel pannen waren vergaan. Met behoud van het historische karakter is het dak voorzien van dakbeschot, isolatiefolie en de slechte pannen zijn vervangen. Door dit betere dak is er nu een fraaie ruimte ontstaan waarbij de oude houten spanten goed zichtbaar zijn.

Op de eerste verdieping waren er jarenlang 10 hotelkamers, maar deze zouden niet meer gebruikt worden. De kamers zijn gesloopt en  hebben plaats gemaakt voor 3 zalen die verhuurd worden voor diverse doeleinden. 

Tot slot was ook het restaurant op de begane grond toe aan een nieuwe look. Bovendien is deze ruimte vergroot met een ruimte die nu het bierlokaal wordt genoemd.

Eigenlijk is dit rijksmonument van zichzelf al heel mooi en bijzonder. Ik heb bij het interieurontwerp daarom zoveel mogelijk de oude, oorspronkelijke materialen zichtbaar gemaakt. Geen plafonds en wandafwerkingen meer, maar de houten balken en de oude gemetselde muren zijn zichtbaar.

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee