Verbouw en renovatie zalencentrum
De Roskam Houten

Het ontwerp van het restaurant en bierlokaal kenmerkt zich voornamelijk door het in zicht brengen van het oorspronkelijke rijksmonument.

Verbouw en renovatie zalencentrum De Roskam Houten

Nadat enkele jaren geleden het restaurant aan de voorzijde van De Roskam verbouwd en gerenoveerd waren, was nu de beurt aan de zalen erachter. Daarbij zou de grote zaal, die middels paneelwanden in kleinere delen gesplitst kon worden, voorzien worden van een vaste scheidingswand waardoor een grotere, en een kleinere zaal ontstond.
Door de vaste scheidingswand kan er niet meer 1 grote ruimte gemaakt worden, en daardoor kunnen beide zalen een heel andere uitstraling krijgen.

Voor de voorste ruimte, De Receptie, is de sfeer van het restaurant en bierlokaal zoveel mogelijk doorgezet. In de achterste zaal, De Brouwerij, is de uitstraling veel zakelijker. Op deze manier kan ingespeeld worden op verschil in gebruik. Het ontwerp van het restaurant en bierlokaal kenmerkt zich voornamelijk door het in zicht brengen van het oorspronkelijke rijksmonument. Zo min mogelijk afwerkingen zorgen ervoor dat de oude materialen volledig zichtbaar zijn. Dit principe is doorgezet in de nieuwe zalen. Daarbij dragen met name het dak (metselwerk) met de oude stalen vakwerkspanten bij aan de sfeer en uitstraling van de zalen.

De beide blokken zijn bovendien in meerdere materialen vormgegeven en de gevels zijn op een aantal plekken uitgebouwd. Bovendien zijn er meerdere kappen in verschillende richtingen aangebracht. Dit alles zorgt voor een gevarieerd beeld en houdt het verder eenvoudige gebouw wel boeiend om naar te kijken.

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter