Sportschool
Body Business Houten

Zoveel mogelijk uitgaan van oorspronkelijke en pure materialen, maar wel met een veel warmere sfeer.

Sportschool Body Business Houten

Op voorzieningenpark Weteringhoek is wellnessclub Body Business gevestigd. Een sportschool waarbij behalve de groepslessen, spinning, krachtsport en cardiotraining ook gesquasht kan worden. Daarnaast zijn er zonnebanken, kun je gemasseerd worden en is fysiotherapie aanwezig. Kortom, een heel complete wellnessclub.

Initiatiefnemer John Drost was heel uitgesproken in zijn ideeën van de club. Hij wilde kaal beton en een industriële uitstraling. Daarbij moest het wel luxe ogen en een warme sfeer krijgen. Vanuit programma en routingaspecten ben ik uitgegaan van 3 blokken (in beton) die schijnbaar willekeurig op de kavel zijn gesitueerd en verbonden worden door een glazen tussenlid. Deze verdeling is van binnen ook duidelijk zichtbaar doordat de gevels van de betonnen blokken aan de binnenzijde onafgewerkt zijn. De blokken zijn op de verdieping van elkaar gescheiden. De vides die hierdoor ontstaan geven een spannend ruimtelijk beeld. Op de verdieping zijn de blokken verbonden middels bruggen met open stalen roostervloeren. 

 

Interieur

Nadat het ontwerp voor het gehele pand van Body Business Houten grotendeels voltooid was, werd mij gevraagd om ook voor het interieur een ontwerp te maken. In de lijn met de buitenzijde is zoveel mogelijk ingezet op het industriële karakter. Zoveel mogelijk uitgaan van oorspronkelijke en pure materialen, maar wel met een veel warmere sfeer. Vooral bij het horeca deel is gewerkt met warmere materialen en kleuren en is ingezet op sfeervolle verlichting. Tot slot is de huiskleur van het bedrijf op diverse plekken ingezet als accent.

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee