32 studio’s
Houten

De gemeenschappelijke verkeersruimten zijn nu niet een hal en trappenhuis, zoals bij een traditioneel woongebouw, maar een landschappelijk ingericht park.

32 studio’s Houten

Aan de Albers Pistoriusweg te Houten hebben wij samen met Frank van Jaarsveld een plan uitgewerkt voor 32 studio’s. De studio’s van ieder ca. 30m2 woonoppervlak zijn steeds met 4 gekoppeld in 1 cluster. De 8 clusters zijn verspreid geplaatst in een semi-openbaar park.

De gemeenschappelijke verkeersruimten zijn nu niet een hal en trappenhuis, zoals bij een traditioneel woongebouw, maar nu een landschappelijk ingericht park. En dat maakt dit woonconcept al heel uniek. Daarnaast is op een heel slimme manier omgegaan met het ruimtegebruik, waardoor de relatief klein klinkende 30m2, in de praktijk eigenlijk heel ruim blijkt te zijn.

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter