Ontwerp appartementen
Wallerweg Houten

Doordat alle terrassen in schijnbaar willekeurige richting zijn geplaatst, bieden zij tevens overstek en beschutting aan de verdieping eronder.

Ontwerp appartementen Wallerweg Houten

Voor de voormalige eigenaar van een kavel aan de burg. Wallerweg te Houten, heb ik een voorstel gedaan voor een nieuw te bouwen appartementengebouw. Uitgangspunt voor mij was het bieden van woonruimte voor de groep 50+ers die tijdens de eerste groeispurt van Houten hier zijn komen wonen. Zij zijn nog vitaal genoeg, maar denken al wel aan de woonruimte waar ze de rest van hun leven kunnen doorbrengen. Deze groep mensen woont nu nog in een grote gezinswoning terwijl de kinderen inmiddels de deur uit zijn. Het grote huis met vaak bewerkelijke tuin zal in de toekomst het woongenot wat gaan verminderen.

Maar de appartementengebouwen zoals vandaag de dag worden ontworpen, zien deze groep mensen toch niet zitten omdat het ze dan weer te veel gaat beperken in hun manier van leven op dit moment. het aantal slaapkamers kan misschien wat minder, en leven op één verdieping is wel prettig, maar het opgeven van een ruime woonkamer en leefkeuken is (nog) niet de bedoeling. Ook een tuin waar je nog met alle gezinsleden nog lekker buiten kan zitten willen zij nog niet opgeven.

Dit appartementen gebouw voorziet in het woongenot van een gezinswoning met tuin, door de grote oppervlakten aan woonkamer en leefkeuken, maar ook met heel grote terrassen. Hierdoor is er in voldoende mate voorzien in genoeg buitenruimte. En toch zullen zij er in de toekomst kunnen blijven wonen doordat alles gelijkvloers is. De grote glasoppervlakte en de naadloze overgangen tussen binnen en buiten maken dat de terrassen bovendien een vergrotend effect geven aan de binnenruimte.

De doelgroep is veeleisend in veel opzichten. Dus ook de binnenafwerking moet hoogwaardig zijn met veel keuze voor luxe extra’s. Ook is er voorzien in een ondergrondse parkeergarage. Doordat alle terrassen in schijnbaar willekeurige richting zijn geplaatst, bieden zij tevens overstek en beschutting aan de verdieping eronder.

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter