Nieuwbouw vrijstaande woning
Amersfoort

Het licht gekleurde blok van de verdieping lijkt op deze manier boven de begane grond te zweven.

Nieuwbouw vrijstaande woning in Amersfoort

Deze nieuwe woning is midden in het bos gebouwd. Opdrachtgever vroeg om privacy aan de voorzijde, maar maximaal contact met buiten aan de achterzijde. Om toch voldoende daglicht aan de voor- en linker zijgevel binnen te krijgen, zijn er hoge ramen gemaakt, net onder de verdiepingsvloer. Het licht gekleurde blok van de verdieping lijkt op deze manier boven de begane grond te zweven.

Boven de berging van de kelder is een serre gemaakt. De houten zonwering van deze serre loopt door in de gevelbekleding van de berging in de kelder.

Ontworpen in dienst van Architektenbureau Huub van der Zee

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter